Моторната карета Даймлер (1886г.)

цена:
240.00 лв.
количество
Добави в любими
Любим

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Каталожен номер: MB-B6 604 1416
Категория: Колекционерски модели автомобили
Характеристики:

- Моделна серия: Daimler Motor Carriage (1886)
- Материал: лят под налягане метал
- Мащаб: 1:18
- Ръчно сглобен прецизен модел
- Произведено за Mercedes-Benz от Norev

ОПИСАНИЕ

На 8 март 1886 г. Готлиб Даймлер поръчва автобус модел "Americaine" от Wilhelm Wimpff & Sohn в Щутгарт, очевидно за предстоящия рожден ден на съпругата му Ема. Истината обаче беше, че той искаше да монтира двигател и да го използва като допълнително експериментално превозно средство. Той монтира изправен, едноцилиндров двигател с въздушно охлаждане, проектиран като двигателя с „часовник на дядо“, който използва като модел. В сравнение с двигателя от "каретата", Даймлер и Майбах почти удвоиха работния обем и съответно успяха да увеличат мощността до 1,1 к.с. През 1887 г. моторният вагон е преобразуван от система с въздушно към водно охлаждане. За тази цел под задните седалки е монтиран голям радиатор тип пчелна пита.
Автомобилът на Дайлмер е първото четириколесно превозно средство, задвижвано от високоскоростен двигател с вътрешно горене. За разлика от Патентования автомобил на Бенц, който представляваше независим, холистичен дизайн, първият автомобил на Даймлер беше просто автобус без теглич с конвенционално управление на петото колело – просто казано: автобус без коне.
Даймлер първоначално не обмисляше да го развива или дори да пусне своя автомобил в серийно производство. С моторната карета той отново демонстрира възможностите за приложение на своя двигател и продължава да преследва целта за производство на двигатели за всякакъв вид индустриални приложения.

Миниатюрният модел на моторната карета на Даймлер е боядисан в оригинални цветове, изработен е от лят под налягане метал и е възпроизведен с изключителна точност въз основа на оригинални CAD данни. Това се отразява от точни репродукции на всички висококачествени декоративни елементи. Това миниатюрно произведение на изкуството определено допълва колекцията на всеки фен на миниатюрни модели и се доставя в опаковка Mercedes-Benz Classic.

  ДОСТАВКА

Цената за доставка е 7 лв. за цялата страна.

Доставката се извършва от куриерска фирма Еконт в срок от 1-2 работни дни за София и 3-4 работни дни за страната.

  ПЛАЩАНЕ

Можеш да платиш с наложен платеж, ePay, кредитна или дебитна карта, банков превод. Гуми, акумулатори и някои едрогабаритни части могат да бъдат закупени и на изплащане с TBI Bank.

  ИМАТЕ ВЪПРОСИ?

          0700 20 144
          088 600 31 01
          088 855 89 88
          sales@autospot.bg

СПОДЕЛЕНО ОТ КЛИЕНТИТЕ НА AUTOSPOT.BG

Святослав М.
“Големи професионалисти и реагират много бързо!”
Поръчах 4 гуми Continental Sport Contact 5 и след 10 минути ми се обадиха, че още днес мога да си ги взема (бях избрал вземане на място). Гумите бяха пресни и на добра цена. Много съм доволен от обслужването, момчетата са големи професионалисти и реагират много бързо. Благодаря ви много, момчета, пожелавам ви успех занапред!
Святослав М.
Stanislav Grahliov
“Много коректни и отзивчиви!”
Доволен съм и от гумите, които купих и от бързата доставка.
Stanislav Grahliov